Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hunter

4. 9. 2008

ObrazekObrazek

 

                      Karishas PVP Hunter

Autor: Kaysha
Název: Kaysha's PvP hunter



Obecně: Hunter je velmi dobrý, když se to za něj umí a hlavně je o mrštnosti. Stát na ranged, sřílet a jen doufat, že k Vám protívník nedojde je celkem na nic. :o) Pro ještě větší úspěchy jsou dobré různé addony, které Vám usnadní hrát za huntera:

HSH (Hunter Stun and debuff Helper)
http://www.curse-gaming.com/en/wow/addons-1691-1-hunterstunanddebuffhelper.html
- tento addon např. ukazuje jak dlouho bude daný target v pasti, či jakou dobu na něj budou působit stingy.. super addon

Target Castingbar
http://www.curse-gaming.com/en/wow/addons-3508-1-target-castingbar.html
- tento addon ukazuje casting daného targetu (pro huntera dost zásadní pro využití Scatter Shot/FD)

Hunterův petík: Někomu záleží na vzhledu. Má huntera trolla, tak se mu líbí např. raptoři. Já šel po petovi, který se mi opravdu hodí na PvP a nejlépe ho využiji. Na PvP určitě doporučuji kočky. Mají vysokou attack speed a abilitky jako Prowl (stealth), či Dash (sprint) jsou do PvP opravdu ultimátní a nejvíc využitelné. Pro ty, co si chtějí chytit nějakého peta, či sehnat mu nějakou hustou abilitku, nebo se o nich třeba jen dozvědět více doporučuji tuto page: http://petopia.brashendeavors.net/ . Já si vybral košištu jménem Broken Tooth z důvodu, že má nejrychlejší attack speed ze všech petů (1.00), což je noční můra pro castery. :-)

Hunter vs Druid: Jsou dvě možnosti: 1) Druid je těžký feral, 2) Druid caster. Tak jako úplně vždycky na začátku před sebe hodit past. 1) Já skoro v každém duelu dávám Freezing a tu je jasně nejúčinější. Feralovi nemůžete sát manu -> musíte si také svojí HODNĚ šetřit. (boj je opravdu dlouhý) Kašlat na nějaký Serpent Sting či Arcane Shot. Ani Aimed. Multi Shot, když budete mít hodně many. Celý duel je o tom ho ukitovat, tzn. neustále na něm držet Wingclip, odebíhat a jen Auto Shot. Nezapomínat, že je můžeme také fearnout. ;-) Fearovat co to dá, hned jak zmizne CD. Druid musí dříve, či později vylézt z Bear Formy a to je náš čas! Prišel o armor a teď je jen o něco víc, než clothák. V tudle chvíli je ho potřeba totálně nuknout. Scatter Shot Druidovi + FD + Freezing Trap, odeběhnout, zapnout si Rapid Fire a jakékoliv trinkety co prostě pomůžou v dmg. Aimed Shot + Multi Shot a doufat, že to critne nebo že má druid málo HP. :) (když jsem duelil se skilled Druidama, tak snad nikdy jsem ho takhle nenuknul napoprvé, ale šetříme manu a jedeme dál) Také pokud se povede, tak v tu chvíli, kdy vyleze z formy a začne se healovat dát jen FD + past (peta poslat k sobě kvůli combatu), ovšem záleží na rangy, abyste to stihli, než si pleskne heal. :-) V této variantě máté volný CD na scatter Shot, což by mělo rozhodnout. Zase Rapid Fire + Aimed a hned potom Scatter a skusit ho dodělat. 2) caster Druid: Málo kdy se stane, že použiji jinou past, než Freezing. Takže zase na začátek past. Peta (pokud máte podle mého výběru) dát do Prowlu + Dash a poslat na Druida. Musí ho sleepnout, jinak si moc nezacastí a v té době můžete celkem v klidu dát Aimeda + Multi Shot. Vysávat manu Viper Stingem. Nemůžu předpovídat jak se zrovna ve Vašem duelu zachová, ale když je vzadu a jen castí, tak hlavně koukat co castí :-) a podle toho dát FD/scatter Shot. Když jde na meelee tak Raptor Strike + Wing Clip a zase střílet. Hlavně si FD a Scatter schovávat na situace, kdy se to oprvadu hodí..

Hunter vs Hunter: Tento duel je o equipu, skillu a určitě i hodně o štěstí. Jestliže mi Hunter zasolí Aimeda + Multi Shot, oboje mu to critne a dá dmg kolem 3k, já udělám to samé akorát, že mi to necritne a dám dmg za 1k, tak může být vymalováno a nemusím ani psát nějakou taktiku. :D Na začátku duel zase Freezing Trap na jeho peta. Podle mě ani tak nemá cenu castit nějkaý Aimed, když Vám ho jeho pet přerušuje. Důležitý je určitě dps, ve kterém Vám pomůže Rapid Fire a umět využít hunterovo všechny výhody lépe, než protivník. Pokud castí Aimed tak použit FD a má po něm. :-) Nemá cenu sát manu -> duel vždy skončí dřív, než využije ani ne 3/4 many. Doporučuji Serpent Sting/Scorpid Sting. Určitě Multi Shot, Arcane Shot, až dojdou Cooldowny tak Scatter Shot, doběhnout k němu a Raptor Strike + Wingclip a zase na ranged. :-)

Hunter vs Mage: Pokud není frost mág tak Freezing Trap, když je, tak Explosive. Je to caster, který nemá rád pety. :o) Petíka zase do Prowlu + Sprint na mága. Mag se s ním minimálně na 2 sekundy zdrží a v tu chvíli zapnout Rapid Fire, začít s Aimedem, potom Multi Shot a Serpent Sting. (mágovi nemá cenu sát manu) Mág se většinou blinkne ,dá Frost Novu a utečne na tzv. Mrtvý bod (ani meelee ani ranged). Čas pro Scatter Shot. Ještě jste ve Frost Nově.. když se dokutálí na Ranged tak Multi Shot, když na meelee tak Raptor Strike + Wingclip. Odeběhnout na ranged, pokud to přežil :-) a dodělat ho. (ohledně sheepu.. mě se to nikdy nestalo, páč jako správná elfice mám Shadowmeld a útočit začnu, až když si sekne kočka, ale asi se stačí jen držet na větší vzdálenost, než ho překvapí pet)

Hunter vs Paladin: Paladin je o tom, co nejvíc ho držet ve Freezing pasti a sát manu. Takže začít zase pastí ofc, jak se chytí dojít na max range a položit další Freezing. Natáhnout Aimeda + Consusive Shot + Multi + Viper Sting. Doběhne k Vám a zase zatuhne. :-)
(kdykoliv, kdy dá ten jeho stun tak Insignia of the Alliance FTW, :-) horďáci maj taky to samý) Zase na max range a Aimed + Multi + Viper Sting. (Concusive.. teď si nejsem jistý s Cooldownama :-) ) Paladini jsou strašný mrchy, takže počítat s tím, že si to sundá, takže jak uvidíte, že to má dole tak Viper znovu. No a už jen kitovat a kdyžtak etě ho šoupnout do mrazáku.

Hunter vs Priest: Priest je v podstatě to samé jako Mág. Sccater schovávat na časy, kdy se mu začne chtít se ohealovat a FD, když na Vás bude něco castit. Když už se bude třeba blížit na meelee, nemá cenu nesmyslně utíkat abyste se dostali na range. Těží z toho on ne Vy. Tak se proti němu rozeběhnout a dát Raptor Strike + Wingclip. Těžko říci jestli sát manu, nebo dávat dotku. Když si zakládá na tom, že všchno co mu uděláte si hned vyhealuje a ani nestíhá dávat dotky, tak určitě sát manu, ale jestli jede stylem, že Vás nukne a na HP se ani nedívá tak mu zasolte OMG DMG a když už mu to třeba s 1k života dojde, tak Scatter a dodělat. :-)

Hunter vs Rogue: Začít Freezing pastí a házet kolem sebe světlice jak na Silvestra. :-) Dříve nebo později se ten záškodník objeví a buďto se chytne, nebo bude kroužit dokola jak zběsilý, aby se nechytil. :-) Pořád se držet u pasti a jenom do něj střílet. Buď to se chytne nebo past zmizí a to rychle FD + past / Scatter + FD + past. (podle toho, jestli už do Vás šije, nebo ne) Odejít na ranged. Pokud není CD na past, tak použít a před tu kostku, ve které stojí zmražený dát flair -> skoro každy Rogue dá po kostce Vanish a se sprintem Vás běží stunnout. Začít klasicky Aimedem a HNED po něm dát Serpent Sting (dotka přeruší stealth asi tak za 1 sekundu, ale je fakt rychlík, kdyby běžel hned se sprintem od pasti k Vám tak dotka nepomůže), buďto uděla kolečko aby ho neobjevila Flair a odhalí ho dotka, nebo poběží přímo a odhalí ho Flair. (kdybyste dali Flair přímo na past, tak super ale může si dát Vanish o chvilku později a za chvilku se jenom kroutíte ve stunu. :-) Určitě na stuny/poison Insignii, Wingclip a ukitovat. Také je dobré se proti roguně očividně rozeběhnout, on si začne už klikat na Gouge a těsně před meelee range vyskočit, o točit se zády, wingclip a zdrhat.

Hunter vs Shaman: Pokud je Shamík meelee, tak je to celé o kitingu a sání many. Pokud je to caster, tak MAX dps, jako při duelu s Hunterem s tím, že se i vyplatí Aimed. V obou případech sát manu. Meelee Shaman duel začíná Freezing pastí, max range, Aimed + Multi + Viper Sting, Concusive Shot a kitovat co to dá. Až se k Vám dostane tak Raptor Strike + Wingclip. Když dostanete Frost Shock až budee na meelee tak použít Insignii. Caster shaman je zhruba to samé jako priest a hlavně sát manu. Zase FD/Scatter Shot šetřit na situaci, kdy ho bude potřeba.

Hunter vs Warlock: Fear je opravdu nechutný a ty ''srdíčka'' :D od Sucuby (nemohu si vzpomenout a jsem línej dávat login, abych se zeptal :p ) eště více. Položit před sebe Freezing past. Většinou se mi stává, že se tam Sucuba zchladí. Poslat na Locka peta (v Prowlu ofc), ten ho začne fearovat. V tuto chvíli zapnout Rapid Fire + Aimed Shot + Multi Shot + Serpent Sting a nenechat ho NIC vycastit. (FD + Scatter) Jakmile nějak dochází Cooldowny na ranged attack, tak se po něm rozeběhnout, raptor Strike + Wingclip a zase na range Multi Shot + Arcane Shot + Serpent Sting.

Hunter vs Warrior: Warrior se u mě v drtívé většině nechytá. :-) Dát před sebe past a neukázat se blíž dříve, než se do něj pustí pet, aby přišel o charge mimo combat. Vypálit Aimed, jestli to stihnete dříve, než Vás chargne a zmrzne a pak odeběhnout na max range, dát past (pokud není v CD - záleží na tom jak dlouho před tím ste jí dali a třeba jak dlouho poběhával, než se chytil). Začit klasicky Aimedem + Scorpid Sting + Concusive Shot, odeběhnout kousek, vypálit multishot a kitovat, než se k Vám dostane. Když je u Vás tak Aspect of the Monkey + Detterance FTW! (na tu chviličku) :-) Teď Raptor Strike + Wingclip + Insignia (pokud máte zpomalovačku), utéct a dokitovat (Arcane Shot + Multi Shot).

                                                   Hunter PVP+PVE

Autor: Cincilka
Název: Hunter PvP + PvE



Hunter PvP

Tímto bych chtěla napsat pár tipů a taktik jak uspět v PvP. Nějací hunteři budou mít asi jinou taktiku, ale tahle mi absolutně vyhovuje, jinak je už dlouhou dobu testována.

Hunter vs Warrior - warriora stačí, že si ho udržíte od těla. Takže, když v dálce uvidíte warriora dejte před sebe Freezing trap, až se zmrazí, odstupte si pár metrů od něj, vyšlete Aimed Shot, pošlete peta, dejte Scatter shot, odstupte kousek, vystřelte Arcane shot. Pokut se k vám dostane blíže tak zpomalovat pomocí Wing Clip a odběhnout od něj dál a zase použít Arcane shot. Když je potřeba tak udělejte Feight dead, to vás dostane z combatu takže můžete použít Freezing trap.

Hunter vs Rogue – tam to bude hodně podobné co u warriora jenom na začátku dejte normálně Freezing trap a pak Flare (světlice, které odhalí neviditelnost) vhoďte někde v blízkosti kde jste vy. U rogue je hodně důležité si ho udržet dále od těla, protože dává hodně stunny a to se ani nemůžete pohnout, po čase už mu ty stunny dojdou, takže pak už bojujte. Tady je nejlepší udělat Feight dead, položit Freezing trap. Rogue se zmrazí nabijete Aimed shot, když dáte ressist tak zpomalovat Wing clipem a používat Arcane shot a tak dále dokud rogue nebude mrtvý. Nezapomeňte na scatter shot ;)

Hunter vs Shaman – Shaman je velice tvrdý protivník např. když používá Frost Shock (zpomalení o 50% a k tomu dá 450-550 dmg a když dá crity tak huntery rozdrtí celkem rychle jestli nemáte PvP set). Vysávat manu s Viper Sting, jestli se shaman léčí tak mu to přerušit pomocí Scatter shot, také používejte Concussive shot, když vylepšíte v talentech v Marksmanship tak máte 20% šanci, že omráčíte protivníka. Většinou shamani útočí na blízko, udržet si ho od těla, aby jste mohli používat ranged weapon.

Hunter vs Priest – Vysát manu, když je priest bez many tak je to jednoduché. A absorbační štíty, snažte se je zničit co nejdříve. Když se léčí tak přerušit. A jestliže je priest shadow tak to bude o něco těžší. Ty jeho stunny to se ani nemůžete pohnout a ani vystřelit. Někdy můžete použít zrychlení střelby o 60% Rapid fire to klidně používejte i u jiných classu, který vidíte, že utočí na dálku (třeba někdy ten priest se postaví před vás jako skála a kouzlí a vůbec neskáče, neběhá).

Hunter vs Warlock – Tak tady to bude, když je warlock na vyšším lvl i třeba vy jste na vyšším lvl tak to bude hodně napínavé, protože warlock tu dobu už má velmi ničivá kouzla a dokáže vás rozdrtit pár spellama. Hlavně vysávat manu a velké dmg. Hlavně pety posílejte na nepřítele a ne na jejich pety! Zvlášť když je class caster. (jako mage, warlock, priest, shaman, druid)
Tak když kouzlí nějaký spell nebo něco tak jim hlavně ten pet přerušuje casting. (pořiďte si broken tooth – ten má attack speed 1.0 sec)

Hunter vs Mage – Sice si někdo řekne jsou nejlehčí, nemají žádné HP, armor, a že je zkosíte rychle, to sice jo, ale on vás taky. Vysávat manu nemá asi cenu protože mage má tolik many, že by jste do té doby byli mrtví. Tak používat raději Serpent Sting. Nejspíše mage vám zakouzlí na peta Polymorph takže od peta nic neočekávejte. Jestli použije Frost novu a vám by se zrovna hodila odstranit tak použijte trinker za hodnosti či udělejte Feight dead.

Hunter vs Druid – Vysávat manu. I když je v bear form/cat form a má na sobě Viper Sting, tak se mu ta mana vysává, ale chytrý druid ví, že je to poison tak si to může odstranit. Tak na něj neplácejte manou, ale nezapomeňte on si to nebude odstraňovat donekonečna, tak klidně dál používejte Viper Sting. Zase podobně to co u warriora, když je druid v cat nebo v bear tak můžete použít „fear“ na zvířata což je„scare beast“. Neočekávejte moc velký úspěch druid se může proměnit do caster a sice bude mít stále scare beast, ale může si to odstranit trinkerem za hodnosti tak, aby jste nějak dlouho nepřemýšleli a rychle na něj zaútočit Aimed shoot. Btw: když dlouho běháte a útočník vás nemůže dohonit tak po chvilce nebude v combatu. Tak víte co mate dělat ;) a to platí jak v bg, přírodě, tak i v duelu.

Hunter vs Hunter – Tady to bude hodně záviset na štěstí, vybavení, (a lvl) když dáte s aimed crit za 2k a ten druhy dá jen 600dmg a tak. Když vás bude hodně otravovat jeho pet tak použijte Scare beast. Na začátku když použijete freezing trap tak uvidíte jestli se zmrazí hunter nebo pet.

Hunter vs Paladin – Tak když paladin nebude mít manu tak je k ničemu. Vysávejte mu manu, ale chytrý paladin zjistí, že jsi to může odstranit, Pak podobná taktika s warriorem. Hlavně tedy používejte Wing Clip. Když se paladin healuje tak se mu to snažte nějak přerušit a když vás omráčí tak se nedá nic dělat jenom si to můžete odstranit trinkerem za hodnosti.

Talenty pro huntera na PvP

Marksmanship Talents – (22)

Improved Concussive Shot rank 5/5
Improved Hunter's Mark rank 4/5
Lethal Shots rank 5/5
Aimed Shot rank 1/1
Mortal Shots rank 5/5
Scatter Shot rank 1/1
Barrage rank 1/3

Survival Talents – (29)

Humanoid Slaying rank 3/3
Deflection rank 2/5
Entrapment rank 5/5
Improved Wing Clip rank 5/5
Trap Efficiency rank 2/2
Deterrence rank 1/1
Trap Mastery rank 2/2
Surefooted rank 3/3
Killer Instinct rank 3/3
Counterattack rank 1/1
Lightning Reflexes rank 2/5

Někteří hunterové si budou myslet, ze je nejlepší na PvP dat talenty do BM. Je to sice dobré, ale když pet umře nebo bude v ovci atd. tak je to na nic protože veškerá omráčení a jiné schopnosti jsou společné s petem.

Na PvE jsou samozřejmě jiné talenty. Do nižších lvlů instancí klidně dejte talenty do BM a marksmanship. Ale do těch větších lvlů vám spoluhráči většinou zakážou použít peta, protože pullne další skupinky nepřátel. Do MC apod. to už vůbec ne, jenom s výjimkou na některé bosse máte vyslat pety (ale záleží na guildě, která používá jak kterou taktiku). Zpět k těm vyšším a nižším instancím, tam vás budou brát hlavně jako dmg dealera. Nejlepší luk pro huntery je z majordoma z jeho chest tam padá začátek Q pro huntery. Pak z toho Q dosatanete luk a můžete používat také tu staff. http://www.thottbot.com/?i=37747 http://www.thottbot.com/?i=37737

Když se za huntera naučíte dobře hrát, tak je fakt super na PvP i na PvE.
Doufám, že vám tento článek k něčemu pomůže.

                                         Beast mastery a další strategie za Huntera 

Autor: Bobisko
Název: Beast mastery a další strategie za Huntera



Na úvod snad jen zhrnu současné tři strategie, které se za Huntera objevují.



1, Nejméně hranou je asi v součastnosti strategie zaměřená na Survival talenty. Je fakt že Wyvern sting není špatný a celkově se dá v survival talent tree najít dost pěkných kousků, které dost často na 5s zastaví cíl, což je pro Huntera klíčové. Wyvern sting navíc dokáže nádherně zablokovat nechtěného hráče nebo moba na 12s a ještě mu uštědřit nezanedbatelný dot. Jako doplnění této větve se vesměs užívá Marksmanship talent tree, aby se člověk dostal k Havk eye (zvětší dostřel až o 6) a k Aimed shotu.



2, Hodně se hraje Marksmanship talent tree, ale upřímně si můžeme přiznat, že jako cílový talent je obecně brán hlavně Scatter shot, který na 4 s zmate nepřítele a dá tak čas na získání odstupu. A hlavně funguje v „mrtvé zóně“ střelných zbraní. Na doplnění Marksmanshipu se obecně volí spíše Baest mastery tree, ale v současné době je pro střelce asi nejvýhodnější zainvestovat 5bodů do Improved Aspect of the Hawk, aby měl hráč 5% na zrychlení střelby o 30% a potom raději do Survival tree získat Improved Wing clip (20% na 5s znehybnění nepřítele Wing clipem) a Entrampment (25% na 5s znehybnění soupeře po spuštění pasti).

Při takovéto šanci na imobilizaci soupeře je opravdu střelecky zaměřený Hunter dost obtížně zlikvidovatelný (Past –5s, dostane se na tělo wing clip – 5s / nevýjde tak hned Scatter shot – 4s, kouzlí nebo se dostane z pasti Concussive shot, do toho průběžně veškerá střelba a pet)



3, No a v neposlední řadě je zde mnoho hráčů zaměřených na Beast mastery. Po změnách s patchem 1.7 už není tak populární, jelikož Hunteři přišli o obrovskou výhodu Spirit Bondu, ale jsem přesvědčen, že Bestial Wrath (na 18s +50% dmg peta a imunita na jakékoliv feary, disorienty a stuny) je více než dobrým nástupcem.



Beast mastery

Celý Beast mastery tree je v podstatě zaměřen na vylepšení peta, snad krom prvního bodu kde je polemika mezi zvášením petových životů nebo Improved Aspect of the Hawk. Já volím druhou možnost. Proti hráčům pár životů u peta navíc nehraje roli, jelikož soupeři Peta ignorují a proti mobům také ne, jelikož tam má člověk možnost healovat.

Dále už je to o zvýšení petova armoru, zvýšení dmg, critical šance, zrychlení po criticalu.



Extra zmíním snad

Improved Mend pet – rozhodně důležité dostat na druhý level. V průběhu léčení (které trvá průměrně 5 kliků) je při každém kliku 50% šance na zrušení negativního debufu, poisnu, curse a jiných sviňáren, které zejména na vyšších levlech občas stojí peta život.

Intimidation, který dokáže na 3s stunnout soupeře, což je občas klíčové právě v okamžiku když má Hunter nepřítele na těle a potřebuje se odvázat.

Nový Spirit bond. Je sice slabší, ale průběžné léčení cca 50 healtu každých 10s (závisí na množství životů), u hráče i peta a to i v průběhu boje může být občas docela rozhodující.

A nejdůežitější je na závěr samozřejmě Bestial Warth, který jsem již zmínil.



Doplnění se nabízí jak z Marksmanship

-Improved concusive shots, Lethal shots, Aimed shot, Hawk eye



tak by se daly vybrat body i v Survival

- Improved Wing clip a Entrampment



Když už se člověk zaměří na Bestial mastery tak je zde důležitá otázka volby peta.

Jinou volbu člověk zvolí v PvP a jinou pro PvE.


Naštěstí můžeme mít ve stáji až dva další pety což nám dává optimální možnost mít jednoho na PvP jenoho na PvE a třetí slot užívat na pety, které točíme a učíme se od nich nové skilly na vyšších levlech, abychom je mohli naučit naše hlavní pety.

Jediná nevýhoda je, že výměna jednotlivých petů může být provedena pouze u Stable mastera. Ti jsou vesměs skoro vždy hned vedle Innu v jednotlivých městech a vesnicích.

Důležité je uvědomit si, že ať už člověk zvolí obyčejného beasta, nebo si vyhlídne nějakého rare, nebo elite, tak po tamnutí se jeho statistiky zprůměrují na stav obyčejného kusu z daného druhu. Jediná hodnota, která se neupravuje je rychlost útoku, ale upraví se jeho síla tak, aby byl výsledný DPS rovný průměru (tedy ostatním beastům daného druhu).

Momentálně se hodně užívají peti, kteří v 1.7 patchi dostali doplňkové schopnosti, které se mohou naučit a těmi tedy začnu.



Kočka – mají jedny z nejrychlejších útoků vůbec (Broken Toth – elite z badlands, která se dá tamnout má dokonce rychlost 1 – spotřebuje 1s na jeden útok)
Jinak má průměrný armor a průměrný počet životů.

V PvP je oblíbená zejména v boji proti casterům, jelikož jim dokážou společně s Hunterovou střelbou prodloužit dobu sesílání kouzel na dvojnásobek.

Speciální schopnost je Prowl - neviditelnost (musí se ji ovšem naučit a to nejdříve na 30lvl), kdy dostává kočka bonus na dmg pro první útok (25% - 50%), a je (jaké překvapení) do tohoto útoku neviditelná. Daň je ovšem snížení rychlosti na cca polovinu.



Vlk – Hodně podobné statistiky jako kočka, trochu nižší dmg, ale trošku vyšší životy i obrana. Je ovšem pomalejší než kočka, což může být občas nevýhoda v PvP.

Spec schopnost je Furious Howl – zavytí. Zvýší ve svém dosahu všem (sobě, Hunterovi i lidem z party) dmg v nejbližším následujícím útoku, což není vůbec špatné, zejména když vytí v průběhu boje opakuje.



Scorpion – Po krabovi a želvě je to pet s nejvyšším armorem, ale má více životů než crab a je silnější než želva takže se mi na závěr z tankovacích petů líbí asi nejvíce. Je to obecně pet spíše na PvE, jelikož vysoký armor je mu proti hráčům, kteří ho ignorují k ničemu, oproti tomu v boji proti mobům dokáže ustát opravdu nádherný dmg a po max nabufování dokáže dosáhnout až téměř na 10 000 armor ;)

Spec schopnost je Scorpid poison – jed. Po uštknutí ztrácí cíl životy. Je to nature dot (damege over time) trvající 8 sekund. Pěkné je že se může nastackovat až 5 těchto uštknutí a ty se sčítají. Dmg to není bůhvíjak velký, ale rozhodně stojí za to, zejména když uvážíme že Scorpid vydrží opravdu hodně dlouho a zatím vesele jeduje.



Ptáci (a netopýr) – životy jako vlk (středně), nízká obrana, velký útok. Opět pet předurčený spíše pro PvP. Mají rychlý start k cíli což bývá klíčové pro udržení mobů v dostřelu a ne mrtvé zóně.

Spec schopnost je Screetch – výkřik. Způsobí tak cíli dmg a zároveň na 4s sníží všem nepřátelům v dosahu jejich attack power.



Z dalších beastů použitelných na peta ještě zmíním pár, kteří zatím nemají implementovánu žádnou spec schopnost.

Bear – Velké životy a armor. Nízký DPS. Obecně spíše vhodný na tankování mobů. Jeho nevýhoda je nízká rychlost útoku, ale critical strike pak stojí za to ;)

Hyena – prakticky stejné staty jako wolf, akorát bez vytí.

Crab a Turtle – nejvyšší armor ve hře (jako pet), což z nich může dělat dobré tanky, zejména u skupinek, které postrádají tanka v grupě, blbé je že neudrží aggro u více mobů.

Raptor – Nejnižší životy a krom ptáků i nejnižší armor, Spolu s kočkou největší DPS. Nevýhoda je že má spíše pomalejší silné útoky, což je společně s absencí spec schopnosti řadí až za kočky ve výběru kandidáta do PvP.

Gorila – je ve všem průměrná a má blbou dietu.

Spider – je prakticky identický jako ptáci, ale nemá spec schopnost

Crockolisk – Nejnižší životy jako raptor, vysoká obrana, střední DPS. Dle mne není vhodný ani do PvP ani do PvE

Wind serpent – shodný s ptáky, ale bez spec schopnosti



Pet Skilly

Své pety můžeme dle daného druhu naučit spoustu doplňkových skilů.

První skupina jsou aktivní skily, které se musí Hunter naučit od nějakého tamnutého zvířete a teprve pak ho naučit svého hlavního peta. Jakmile tamnete beastu, která danou schopnost umí stačí s ní chvíli být a užívat ji v boji, během několika bojů se objeví hláška, že Hunter se naučil danou schopnost. V ten okamžik ji může učit jiné pety, které má nebo v budoucnu mít bude.

Každá schopnost má několik levlů a každý vyšší stojí více training pointů a je samozřejmě i lepší. Training pointy získává pet vždy při přestupu na vyšší level.

Další vychtávka je že ne všechny schopnosti se může naučit každý pet. Někteří mohou umět třeba jen Claw a Bite nikoliv a naopak. Dále je zde limit 4 (slovy čtyř) aktivních skilů, které může pet umět. Pátý už se nenaučí a v případě když hráč zjistí že mu to nevyhovuje tak může za drahé peníze odnaučit svého peta všechny skilly a učit jej vše znova tak jak mu vyhovuje. Každé následující odnaučování je ovšem dražší.

Bite – kousnutí, je to dmg navíc nad rámec normálního dmg, který pet dává

Claw – použití klepet, spárů nebo drápů, je to dmg navíc nad rámec normálního dmg, který pet dává

Cower – snížení threatu (vhodné zejména když hrozí že pet zemře – ale upřímně řečeno většinou jsem raději když udrží aggro o chvíli déle a zemře u toho než aby přepustil aggro na mne)

Dash – Na chvíli (15s) získá vyšší rychlost pohybu (dobré aby se rychle dostal k nepříteli, zejména pokud se pohybuje z nějakého důvodu rychle)

Dive – Zvýšení pohybu ve vodě
Spec schopnosti – viz jednotlivé beasty výše

Growl – je asi nejdůležitější. Jako jediný se ho na správném levelu naučí Hunter od Pet trainera automaticky. Zvyšuje Thread, který pet vytváří a umožňuje tak udržet aggro i když Hunter uděluje vysoký dmg. Nevýhoda je že je třeba Growl opakobaně sesílat v průběhu boje aby se mob netrhnul a funguje vždy jen na moba, se kterým zrovna pet bojuje.



Druhá skupina skilů jsou pasivní skily, které se Hunter naučí u Pet trainera a potom je může učit jakékoliv své pety.

Stamina – navyšuje staminu peta což má přímý vliv na počet životů peta

Armor – zvyšuje pro změnu armor, čímž i pet s nižším množstvím životů může získat solidní výdrž
Tyto dva skily paradoxně zvýhodňují pety, kteří mají vělký útok ale nižší ostatní hodnoty, jelikož poměrově se jim zvýší životy a obrana o více než ostatním.

Resistence – shadow, nature, fire, ice, arcane – pro každý magický směr jsou zde resisty zvlášt a mohou vystoupat od 30 – 120, což není vůbec k zahození
                                             
                                           Hunter na dálku

Autor: Jancy
Název: Hunter na dálku



Za huntera hraje hodně lidi, ale né všichni s ním umějí hrát. Podle mého názoru nemá cenu hrát na blízko alespoň do 40 lvl určitě ne. Tento návod je spiše pro vyšši lvl....

Talenty dávejte do Střelby a pote do Beast Mastery

Vysvětlení některých kouzel:
CONCUSSIVE SHOT - Sníží na 3s protivníkovu rychlost o 50%. Pokuď máte v talentech 5 bodu IMPROVED CONCUSSION SHOT tak máte navíc šanci 20% že soupeře na 3s omráčíte
SCATTER SHOT - Na 4s zmate nepřítele pokud dostane damage ucinek se zrusi. 30 lvl bod v talentech.
WING CLIP - Abilyta na blizko ktera zpusobuje snizení rychlosti o 50% na 10s.
MONGOOSE BITE - Pokud se vyhne hunter nepratelskemu utoku abilitou dodge da protivnikovy 40dm (na 30lvl). Nema cenu se toto kouzlo ucit je na nic ;).
FEIGN DEATH - Na 6 min předstáraní smrti na Battlegroundu se to ani nevyplati pač soupeřům příjde divne že máte žívého peta a že vás nejde lootnout. V PvE dobre na zmatení potvor...

Aspekty (hunter může mít zapnutý pouze jeden aspekt):
ASPECT OF THE CHEETAH - zvyši hunterovu rychlost o 30% pokud hunter dostane damage snizi se mu rychost na 4s o 50%.
ASPECT OF THE MONKEY - zvyšuje šanci na uskok utoku nepřítele o 8%.
ASPECT OF THE HAWK - zvyšuje sílu utoku na dálku v zavislosti na ranku.

Takže kdyý cestujete ASPECT OF THE CHEETAH, pokud vidíte, že se chysta k boji ASPECT OF THE HAWK a pokud ste v prčicich tak použijte ASPECT OF THE MONKEY ale stejnak asi umřete....

Chtěl bych rict, že nemá cenu utikat pokud do vás nekdo mlátí a zpomaluje vás. Otočte se WING CLIP a můžete běžet dal ale stejnak někdy umřete....


PVP:

Hunter vs Warrior - Držte si nepřatele dál od tela u wariora to platí dvojnasob. Takže položime FREEZNING TRAP. Pošlete peta a střelte CONCUSSIVE SHOT střílejte nez k nam doběhne. Když je bliže nez 8 yardu rozeběhněte se proti němu a trefte se WING CLIPem. Přeskočte ho (rychlejši než se otačet a navíc vydíte co je před vami, běžte kousek a pak se otočte a držte šípku dozadu aby ste se take odalovaly když pomyne WING CLIP střelte CONCUSSIVE SHOT toto opakujte dokud nebude mrtvy. Pokud začne utočit na peta tak vam ho bud zabije ale on ma cca 600 hp dolu ;) a nebo ho mužete začit léčit MEND PETem ale stojí to hodně many a navíc při tom nemuzete střílet. Pokud se k vam dostane moc blízko a vy nemate nabytou ani jednu spomalovačku střelte SCATTER SHOT ale na chvíly odvolejte peta. Tato technika se da použit skoro na vše...

Hunter vs Drujd - To samé co warrior jenomže pokud vas začne prudit proměna v medvěda tak dejte SCARE BEAST a počkejte nez odběhne kousek, nezapomeňte odvolat peta jakykoli damage utěk přeruší. SCATTER SHOT používjte na přerušováni kouzel.

Hunter vs Mage - Asi nejjednodušší ma málo hp a je skoro hned mrtvy někdy vás zmrazí na míste ale většinou odběhne dal než 8yd a vy si můžete v klidu střílet. pokud je sam mužete do nej mlátit i na blizko ale budete mit zpomalení od ICE SHILDu.

Hunter vs Paladin - To samé co warrior ale boj bude trvat trošku déle (léčí se). Pokud mu dojde mana je po něm.

Hunter vs Warlock - To samé co s magem akorat pošlete peta na jeho demona.

Hunter vs Rogue - Určitě nezapomeňte nejdřív si ho označit HUNTER'S MARKou. Duležite jeho spomalovat nejhorši sou jeho jedy pokud je ma nema cenu utikat a radši se otočit a mlatit. Roguové sou opravdu nepřijemní.

Hunter vs Shaman - V žádnem přápadě nemlatit na blízko to plati i u paladina a warriora. jinak stejny postup jako u warriora ;)... kouzla přerušovat SCATTER SHOTou

Hunter vs Prist - Těžke štvou mě jeho štity ale normalně střilet a přerušovat kouzla kdyby někdo neco vědel ať napíše prosím.

Hunter vs Hunter - Zde záleží na lvl a na výbavě. Peta pošlete na soupeřova peta. A teď je na vás pokuď máte dobrou zbraň na blízko mužete k němu přijít a mlatit bude se snažit utect a pokud ano tak je po něm :) jinak dělejte co vam příde za vhodné.


Mlácení potvor probíha jako mláceni warriora.

Pokud po vas dou dva (mag a war) zabijte nejdřív maga.

                                             Hunter pullovaní/boj

Autor: Defectorm
Název: Hunter - pullovani/boj



P-Pull cili nalakani potvory

jedna poznámka: je to od 15 vys, pod 15 nema smysl nic popisovat,

tak, pullovani, kdyz ste samy tak takle: kdyz ste si jistí ze na vas pujdou 2 mobove (creepy), tak na zem freezing trap a pullujte multishotem nebo aimed shotkou (aimed shot=talent v markmanship.
jeden mob na vas pobezi, druhy by mel zmrznout, poslete peta na nezmrzleho a strilejte do nej-kdyz je to caster , tak viper sting,kdyz melee, tak serpent sting nebo scorpid sting, tento mob by mel mit tak 50% kdyz na vas vybehne zmrzly nepritel,takze vybehne na vas,poslete na nej peta a kdyz bude stale utocit na vas a pet neprebere aggro, tak dejte disengage nebo feign death, mobove budou na petovi, vy do nich davejte CC (crowd control kouzla) tj multishot a volley), takle byste je meli dat v pohode, kdyz bojujete s jednim,treba silnejsim mobem a jde po vas a pet je treba zabitej, tak wing clip---) mob pujde pomalu a vy odbehnete kousel dal a maste to do nej---) arcane shot,stingy a concussive shot a normalni sipy, kdyz vite ze se vam to nepovede,tak wing clip, disengage a nebo feign death,kdyz to resistne tak, wing clip a utek.

Popisu tu par spellu co tu popisuju:
Concussive Shot- na 4 sekundy spomaleni(50%) , s talentem ma postupne, 4,8,12,16,20% na omraceni jednotky, arcane shot, rychla strela, nic vic, nic min, blby damage ale je rychla a maly cooldown, hodi se. Viper sting-ubira manu na 1 ranku to je 616, scorpid sting , ubira agility a strength, serpent sting ubira zivoty (jedova strela).
Wing clip, na 1 ranku to da 5 dmg a zpomali o 50%, 2 rank= 45% zpomaleni, 25 dmg, celkem pouzitelne i v boji,nejen na spomaleni.


Ted neco o petech
Medved=high armor,high HP, medium attack
Ptak=high armor,medium HP,low attack
Cat=medium armor,medium hp,nejlepsi DPS z petu
Raptor=low armor,low hp,vysoky dmg (ale ne DPS)
Vlk=medium armor, medium HP,medium attack
Scorpion=to nevim, protoze sem ho nemel
BTW tohle neni vsechno a sorry za chyby,sem taky jenom clovek, 56 tauren hunter

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ROBLOX Hack 4 Free 2020 MAY UPDATED

rardFocug,16. 4. 2020 18:10

https://billscheatworld.com/ROBLOXHackOnlineUltimate - ULTIMATE GENERATOR for ROBLOX GAME Club BUILDERS AVAILABLE! 2020 APRIL/MAY UPDATED!

KW:
ROBLOX Robux Generator No Survey 2020 APRIL UPDATED
Robux Generator No Verify 2020 APRIL UPDATED

Can you help me translate

rardFocug,9. 12. 2019 1:30

i am from Italy hello. Can you help me translate? /rardor

posso usare litaliano

rardFocug,15. 11. 2019 14:47

posso usare l'italiano or english

ciao a tutti vengo dall Italia

itaInjek,10. 11. 2019 8:26

Ciao a tutti vengo dall'italia / itawero

hi guys i am new on web

rardFocug,4. 11. 2019 8:00

hi :) bross :)

nic

kiko,18. 11. 2014 20:25

Neporadili by ste my akeho peta by som si mal chytit v lvl 38 dakujem.

Good

Bedzin,25. 6. 2011 17:25

Fak dobrá stránka hlavne tento odkaz http://www.wow-petopia.com/

www.worldofwarcraft.cz

Raetagdand,11. 1. 2010 18:38

Nechci nic rikat ale uplne stejnej clanek sem videl na
www.worldofwarcraft.cz

diky

muerta/hunter,28. 1. 2009 14:22

Diky za podrobne info,super stranky,moc dik..